Thai munkaerő közvetítése Magyarországra

Teljes körű szolgáltatás magyar vállalkozások, cégek részére.

A teljes magyar gazdaságban tartósan 100.000 felett a betöltetlen állások száma. A motiválatlanság, kiégés pedig a fizikai dolgozók felől a menedzsmentbe is felszivárog.

Mégis, ki szeretne minden hónapban a munkaerőhiány problémájával küzdeni, megoldás nélkül? 

Mi kidolgoztunk egy ideális választ.

Motivált, dolgozni akaró, angolul kommunikálni tudó külföldi munkaerőt közvetítünk, akik lojálisak, éveken keresztül egy munkahelyen szeretnének maradni. 

Miért éppen a thai munkaerő?

Mert nincs még egy olyan nemzetiség, ami ennyire ideális lenne a magyar munkaerőpiacra. A nyelvi nehézségek nem nagyobbak, mint más nemzetiség esetében – sőt, valójában kisebbek –, de az előnyök egyértelműen kiemelik őket:

  • A thai emberek rendkívül céltudatosak, dolgozni jönnek Magyarországra, lehetőség szerint minél többet. Fizetésük nagy részét az otthon maradt család eltartására, az idős szülőkre, vagy épp a gyerekek támogatására fordítják.
  • Nagy munkabírásúak és szorgalmasak, jellemzően fiatal koruk óta dolgoznak. Munkavállalásukban rugalmasak, alkalmazhatóak hosszú, illetve esti és éjszakai műszakokban, ünnepnapokon is.
  • Lojálisak a céljaikhoz, melyet tovább erősít, hogy a jelenlegi szabályok révén nagymértékben kötődnek munkáltatójukhoz, így a fluktuáció nagyon alacsony.
  • 2 évre kapják meg a munkavállalási engedélyt, ez idő alatt nem fognak hazautazni, teljes mértékben a munkájukra koncentrálnak.

Miért éppen a Work & Smile?

2022-ben több, mint 150 munkavállalót közvetítettünk sikeresen szállodák, éttermek, agrárvállalkozás, mosoda részére.
Garanciát vállalunk a munkánkra, és az a célunk, hogy mindenki elégedett legyen.

  • Kizárólag thai munkaerőt közvetítünk a küldöldi munkaerőpiacról.
  • 100%-os sikerráta: az Ön által kiválasztott munkavállaló mindenképp megérkezik Önhöz, és megkezdi a munkát. A később felmondásukat beadók aránya is nagyon alacsony.
  • Összetett előszűrési és ügyintézési módszert használunk a közvetítés során, ami megkönnyíti a beilleszkedést és az ideális jelöltek kiválasztását. Csak a legjobb külföldi munkaerővel találkozhat a saját cégénél.
  • Közvetítési munkánkhoz tartozik minden olyan ügyintézés, ami nehézséggel jár. Segítünk, hogy Ön csak az ideális munkavállalóra koncentrálhasson.
A világ másik felén sokan „ikszelik be” Magyarországot, mint életük következő állomásának ideális helyszínét. Ezt figyelmen kívül hagyni – egy nagy esély elszalasztása.

Tulajdonosok

Görög Rudolf

Görög Rudolf

tulajdonos

23 év szállodaigazgatói tapasztalattal jól látta a munkaerőhiány és a munkaadók mindennapos kihívásait a hazai piacon. Több mint 500 dolgozót választott ki személyesen, látta a döntések jó és negatív oldalát is. A jó érzékkel történő kiválasztás, emberismeret és foglalkoztatói szemlélet szakértője, pontosan érti és érzi, kire lesz szüksége az ügyfélnek.
Habóczki Zsolt

Habóczki Zsolt

tulajdonos

20 évet töltött online utazási irodák építésével, ahol megtanulta, hogy az új megoldások korai alkalmazása milyen pozitív hatással lehet az üzletmenetre. A folyamatszemlélet, a beutaztatás, a vízum ügyintézés és a hazai bürokratikus kihívások szakértője, pontosan tudja, hol és hogyan lehet beavatkozni, hogy a folyamatból megoldás legyen.
Tongsai Seelakkham

Tongsai Seelakkham

tulajdonos

Nevét minden Magyarországon élő thai ismeri. Tizenegy év alatt több száz thainak segített külföldi munkát találni, és megismerni egy másik ország szokásait. Maga is thai származású, így tudja, hogy őszinték, szorgalmasak és hálásak a munkalehetőségért.
Sokan vágynak arra az állásra, amit Ön tud kínálni. De a fejlődés akkor lesz látható, amikor lehetőséget adunk új dolgoknak. 

Ajánló a blogunkból:

Általában felmerülő kérdések

Miért előnyös a thai munkaerő alkalmazása?
A thai emberek rendkívül céltudatosak, dolgozni jönnek Magyarországra, és lehetőség szerint minél többet szeretnének, mert fizetésük nagy részét az otthon maradt család eltartására, az idős szülőkre, vagy épp a gyerekek támogatására fordítják. Nagy munkabírásúak és szorgalmasak, jellemzően fiatal koruk óta dolgoznak. Munkavállalásukban rugalmasak, alkalmazhatóak hosszú, illetve esti és éjszakai műszakokban, ünnepnapokon is. Lojálisak a munkaadóhoz, melyet tovább erősít, hogy a jelenlegi szabályok révén nagymértékben kötődnek munkáltatójukhoz, így a fluktuáció nagyon alacsony. Mivel 2 évre kapják meg a munkavállalási engedélyt, ezért ez idő alatt nem fognak hazautazni, teljes mértékben a munkájukra koncentrálnak.

Thaiföld a mosoly országa, az ide érkező thai munkavállalók is türelmesek, kedvesek és könnyű velük együtt dolgozni. Aki járt már Thaiföldön, az tudja, hogy a thai emberek igazán méltányolják, ha az idegen igyekszik illően igazodni kultúrájukhoz. Ezt fordított helyzetben maguktól is elvárják, így az integráció sokkal zökkenő mentesebb, mint más ázsiai országok állampolgárai esetében. A Work & Smile a kiválasztási folyamat során már elkezdi felkészíteni a munkavállalókat a magyarországi szokásokra, hogy ezzel is támogassa a munkavállaló beilleszkedését.

Milyen iparágakban javasolt az alkalmazásuk?
A Work & Smile kapcsolati tőkéje jelenleg 3 ágazatban kiemelkedő.
A szálloda- és vendéglátóipar területén, amely jelenleg hazánkban az egyik legnagyobb szakemberhiánnyal küzdő ágazat. A pre-covid időszakban a thai idegenforgalomban sokan dolgoztak, a recepciósok, szobalányok, takarítók megtanulták és ismerik az magas színvonalú szállodák elvárásait, az éttermekben a thai séfek, szakácsok, konyhai kisegítők minden pozícióban megállják a helyüket.

Gyárakban, összeszerelő üzemekben a thai betanított munkások megbízható és precíz munkaerőt képviselnek, így világszerte szívesen alkalmazzák őket nagyobb üzemek gyártósorai mellett. Erre a területre is kiemelten fókuszálunk és nagyobb számú jelentkezőt tudunk biztosítani.

Karbantartással, takarítással és mosodai szolgáltatással foglalkozó cégek is szívesen alkalmaznak thai munkásokat, mert alaposak, munkaidejükben pedig nagyon rugalmasak.

A legkeresettebb munkakörök: szobalány, éttermi kisegítő, felszolgáló, szakács, betanított munkás, állatgondozó, kertész, karbantartó.

 

Vannak nyelvi nehézségek?
Vannak, de a legtöbb thai munkavállaló bizonyos szintű angol alaptudással rendelkezik, a hazájukban korábban is a szálloda-idegenforgalom területén dolgozók többsége pedig beszél angolul. Természetesen lehetőség van az igények felmérésénél megszabni, hogy milyen mértékű angoltudás szükséges a feladatok ellátásához, továbbá a Work & Smile a kiválasztási folyamatot követően is segítséget nyújt igény esetén a tolmácsolásban is.
Hogy működik ez a munkaerő toborzási ajánlat?
Keresse meg a Work & Smile-t egy előzetes konzultációra. Az igények pontos felmérését követően elküldjük a keretszerződésünket. A keretszerződés megkötése és az igényelt munkaerő meghatározása után elindítjuk a kiválasztási folyamatot, minden potens munkavállalóról fényképes összefoglaló anyagot küldünk. A kiválasztás után indítjuk a munkába álláshoz szükséges folyamatot és a munkavállaló munkába állásig végig kísérjük azt. A folyamat kb. 3-4 hónapot vesz igénybe. A munkavállalók határozott idejű, maximum 2 évre szóló, de hosszabbítható munkavállalási engedéllyel és tartózkodási vízummal érkeznek.
Mit foglal ez a díj magába?
Díjunk tartalmazza a cége munkaerőigényének megfelelő thai munkavállalók felkutatását és előszűrését, melyet a thaiföldi partnerünk végez, majd ezután bemutatjuk a lehetséges munkavállalókat, így Ön már csak a legmegfelelőbbekkel találkozik.
A díj magába foglalja továbbá a kiválasztást követően a bevándorlással és munkavállalással kapcsolatos jogi és papírmunkát, részvételt a munkavállalási feltételek kialakításában, az előzetes munkavállalási szerződés elfogadásában, a munkavállalók vízumügyintézésének felügyeletét

A munkavállalókat felkészítjük a magyarországi munkavállalásra és a mindennapi életre. Ez már Thaiföldön, a munkavállaló ideérkezése előtt megkezdődik.

Ezek a költségek talán magasnak tűnnek első hallásra, de ha ezt  elosztjuk 24 hónappal, egy olyan vállalható pluszköltséget kapunk, ami bőven megtérül thai munkaerő foglalkoztatásakor, hiszen dolgozni akarásuk, lojalitásuk, terhelhetőségük, pozitív attitűdjük, valamint alkalmazkodóképességük az egyik legideálisabb munkaerővé teszi őket.

Mennyi a munkavállaló kiválasztásától a munkába állásáig tartó idő?
A megfelelő papírok beadásának és elbírálásának függvényében általában 3-4 hónap.
Miért tart hónapokig a közvetítési eljárás?
A Work & Smile a leggyorsabb szolgálati utak igénybevétele mellett is kötve van a magyarországi tartózkodási engedély (munkavállalási engedély) kérelmezésének rendjéhez.
Milyen érzésekkel utaznak hozzánk a thai munkavállalók?
A jelentkezők kifejezett vágya, hogy Thaiföldön kívül dolgozhassanak, ezért otthon kérelmet adnak be, hogy hol és mikor szeretnének dolgozni. Ezután jellemzően 1-6 hónapig várniuk kell, amíg megtalálják a számukra leginkább megfelelő helyet. 

Ezalatt az idő alatt folyamatosan képzik magukat, hogy olyan ismeretekkel érkezzenek leendő munkáltatójukhoz, ami kiemeli őket a többi jelentkezőhöz képest. A verseny már ott megkezdődik, és a képzésük szintén.

Ezt a két évet maximálisan pozitívan élik meg. A thai emberek elsajátították azt a szemléletet, ami munka közben, családjuktól távol is teljes értékű életet nyújt nekik, hiszen a célhoz igazítják saját belső igényeiket. Nem boldogtalanok és letörtek, hanem ellenkezőleg: csodás világszemléletüknek hála képesek két éven át derűsen dolgozni és lojálisak maradni.

Kapcsolatfelvétel

Work & Smile Kft.

1237 Budapest, Maros utca 170.

Adószám: 12932559-2-43

Cégjegyzékszám: 01-09-722420

Regisztrációs szám: BP/0701/69537-2/2021-1280

3 + 9 =