Thai munkaerőt közvetítünk, garanciával

INGYENES esettanulmányok igénylése

Töltse ki az alábbi űrlapot, és hamarosan konkrét példákon keresztül mutatjuk meg, hogyan lehetnek a thai dolgozók a segítségére

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Kérjük, olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

A Work & Smile elhivatott, dolgozni akaró munkaerőt biztosít

a munkaerőhiány sújtotta területekre:

Garanciát vállalunk az eredményekre

A munkavállalókra 6 hónap garanciát vállalunk. Ez azt jelenti, hogy amennyiben a munkavállaló lépne ki, vagy azonnali felmondásra adó ok merülne fel, ez esetben költségmentesen pótoljuk a munkavállalót, beleértve a repülőjegyet és vízumdíjat is.

Általában felmerülő kérdések

Miért előnyös a thai munkaerő alkalmazása?
A thai emberek rendkívül céltudatosak, dolgozni jönnek Magyarországra, és lehetőség szerint minél többet szeretnének, mert fizetésük nagy részét az otthon maradt család eltartására, az idős szülőkre, vagy épp a gyerekek támogatására fordítják. Nagy munkabírásúak és szorgalmasak, jellemzően fiatal koruk óta dolgoznak. Munkavállalásukban rugalmasak, alkalmazhatóak hosszú, illetve esti és éjszakai műszakokban, ünnepnapokon is. Lojálisak a munkaadóhoz, melyet tovább erősít, hogy a jelenlegi szabályok révén nagymértékben kötődnek munkáltatójukhoz, így a fluktuáció nagyon alacsony. Mivel 2 évre kapják meg a munkavállalási engedélyt, ezért ez idő alatt nem fognak hazautazni, teljes mértékben a munkájukra koncentrálnak.

Thaiföld a mosoly országa, az ide érkező thai munkavállalók is türelmesek, kedvesek és könnyű velük együtt dolgozni. Aki járt már Thaiföldön, az tudja, hogy a thai emberek igazán méltányolják, ha az idegen igyekszik illően igazodni kultúrájukhoz. Ezt fordított helyzetben maguktól is elvárják, így az integráció sokkal zökkenő mentesebb, mint más ázsiai országok állampolgárai esetében. A Work & Smile a kiválasztási folyamat során már elkezdi felkészíteni a munkavállalókat a magyarországi szokásokra, hogy ezzel is támogassa a munkavállaló beilleszkedését.

Milyen iparágakban javasolt az alkalmazásuk?
A Work & Smile kapcsolati tőkéje jelenleg 3 ágazatban kiemelkedő.
A szálloda- és vendéglátóipar területén, amely jelenleg hazánkban az egyik legnagyobb szakemberhiánnyal küzdő ágazat. A pre-covid időszakban a thai idegenforgalomban sokan dolgoztak, a recepciósok, szobalányok, takarítók megtanulták és ismerik az magas színvonalú szállodák elvárásait, az éttermekben a thai séfek, szakácsok, konyhai kisegítők minden pozícióban megállják a helyüket.

Gyárakban, összeszerelő üzemekben a thai betanított munkások megbízható és precíz munkaerőt képviselnek, így világszerte szívesen alkalmazzák őket nagyobb üzemek gyártósorai mellett. Erre a területre is kiemelten fókuszálunk és nagyobb számú jelentkezőt tudunk biztosítani.

Karbantartással, takarítással és mosodai szolgáltatással foglalkozó cégek is szívesen alkalmaznak thai munkásokat, mert alaposak, munkaidejükben pedig nagyon rugalmasak.

A legkeresettebb munkakörök: szobalány, éttermi kisegítő, felszolgáló, szakács, betanított munkás, állatgondozó, kertész, karbantartó.

 

Vannak nyelvi nehézségek?
Vannak, de a legtöbb thai munkavállaló bizonyos szintű angol alaptudással rendelkezik, a hazájukban korábban is a szálloda-idegenforgalom területén dolgozók többsége pedig beszél angolul. Természetesen lehetőség van az igények felmérésénél megszabni, hogy milyen mértékű angoltudás szükséges a feladatok ellátásához, továbbá a Work & Smile a kiválasztási folyamatot követően is segítséget nyújt igény esetén a tolmácsolásban is.
Hogy működik ez a munkaerő toborzási ajánlat?
Keresse meg a Work & Smile-t egy előzetes konzultációra. Az igények pontos felmérését követően elküldjük a keretszerződésünket. A keretszerződés megkötése és az igényelt munkaerő meghatározása után elindítjuk a kiválasztási folyamatot, minden potens munkavállalóról fényképes összefoglaló anyagot küldünk. A kiválasztás után indítjuk a munkába álláshoz szükséges folyamatot és a munkavállaló munkába állásig végig kísérjük azt. A folyamat kb. 3-4 hónapot vesz igénybe. A munkavállalók határozott idejű, maximum 2 évre szóló, de hosszabbítható munkavállalási engedéllyel és tartózkodási vízummal érkeznek.
Mit foglal ez a díj magába?
Díjunk tartalmazza a cége munkaerőigényének megfelelő thai munkavállalók felkutatását és előszűrését, melyet a thaiföldi partnerünk végez, majd ezután bemutatjuk a lehetséges munkavállalókat, így Ön már csak a legmegfelelőbbekkel találkozik.
A díj magába foglalja továbbá a kiválasztást követően a bevándorlással és munkavállalással kapcsolatos jogi és papírmunkát, részvételt a munkavállalási feltételek kialakításában, az előzetes munkavállalási szerződés elfogadásában, a munkavállalók vízumügyintézésének felügyeletét

A munkavállalókat felkészítjük a magyarországi munkavállalásra és a mindennapi életre. Ez már Thaiföldön, a munkavállaló ideérkezése előtt megkezdődik.

Ezek a költségek talán magasnak tűnnek első hallásra, de ha ezt  elosztjuk 24 hónappal, egy olyan vállalható pluszköltséget kapunk, ami bőven megtérül thai munkaerő foglalkoztatásakor, hiszen dolgozni akarásuk, lojalitásuk, terhelhetőségük, pozitív attitűdjük, valamint alkalmazkodóképességük az egyik legideálisabb munkaerővé teszi őket.

Mennyi a munkavállaló kiválasztásától a munkába állásáig tartó idő?
A megfelelő papírok beadásának és elbírálásának függvényében általában 3-4 hónap.
Miért tart hónapokig a közvetítési eljárás?
A Work & Smile a leggyorsabb szolgálati utak igénybevétele mellett is kötve van a magyarországi tartózkodási engedély (munkavállalási engedély) kérelmezésének rendjéhez.
Milyen érzésekkel utaznak hozzánk a thai munkavállalók?
A jelentkezők kifejezett vágya, hogy Thaiföldön kívül dolgozhassanak, ezért otthon kérelmet adnak be, hogy hol és mikor szeretnének dolgozni. Ezután jellemzően 1-6 hónapig várniuk kell, amíg megtalálják a számukra leginkább megfelelő helyet. 

Ezalatt az idő alatt folyamatosan képzik magukat, hogy olyan ismeretekkel érkezzenek leendő munkáltatójukhoz, ami kiemeli őket a többi jelentkezőhöz képest. A verseny már ott megkezdődik, és a képzésük szintén.

Ezt a két évet maximálisan pozitívan élik meg. A thai emberek elsajátították azt a szemléletet, ami munka közben, családjuktól távol is teljes értékű életet nyújt nekik, hiszen a célhoz igazítják saját belső igényeiket. Nem boldogtalanok és letörtek, hanem ellenkezőleg: csodás világszemléletüknek hála képesek két éven át derűsen dolgozni és lojálisak maradni.